Takimi i mësuesve të Diasporës

22 Qershor 2021, Tiranë

Aktiviteti organizohet nga Qendra e Botimeve për Diasporën
me mbështetjen e Ministrit të Shteit për Diasporën, si dhe Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë.

PJESA E PARË E TAKIMIT

Ora 10:30- 10:35 – Fjala përshëndetëse e Ministrit të Shtetit për Diasporën Z. Pandeli Majko, Republika e Shqipërisë
Ora 10:35 –10:40 – Fjala përshëndetëse e Ministrit të Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Znj. Arbërie Nagavci, Republika e Kosovës
Ora 10:40-10:45 – Fjala përshëndetëse e Ministrit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë , Znj. Evis Kushi, Republika e Shqipërisë
Ora 10:45 -10:50 – Fjala përshëndetëse; Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës Republika e Kosovës
Ora 10:50 -10:55 – Fjala përshëndetëse; Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme Republika e Shqipërisë
Ora 10:55 -11:15 – Dy vjet Qendra e Botimeve për Diasporën Znj. Mimoza Hysa-Çuliqi, Drejtor i QBD-së
Ora 11:15 -11:30 – Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, Znj. Anila Ferizaj, Kryetare e Komisionit
Ora 11:45 -11:45 – Prezantimi i punës së Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë, Z. Vaxhid Sejdiu, Kryetar i KKAD-së
Ora 11:45 – 12:30 – Pushim

PJESA E DYTË E TAKIMIT

Çështje të organizimit të mësimdhënies në Diasporë

Ora 12:30- 12:40 – Ndihmesa e përfaqësive tona në mbështetjen e gjuhës shqipe, Znj. Leuela Hajdaraga, Ambasadore e RSH-së në Greqi
Ora 12:40 –12:50 – Oficerët e Diasporës në ndihmesë të shkollave shqipe, Znj. Luljeta Çobani, oficere e diasporës në Itali
Ora 12:50-13:00 – Organizimi i aktivitetet në diasporë nga Divizioni i Arsimit të MPJD-së, Z. Ymer Avdiu, Udhëheqës i Divizionit për Arsim Plotësues në Diasporë
Ora 13:10 -13:20 – Unifikimi i teksteve për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporë, Znj. Adriana Fishta-Bejko, përfaqësuese e Këshillit Koordinues të Diasporës
Ora 13:20 – 13:30 – Mësimi i gjuhës shqipe në kohë pandemie: përdorimi i platformave digjitale Znj. Aurela Konduri, anëtare e KKAD-së

PJESA E TRETË E TAKIMIT

Përvoja në mësimdhënien e gjuhës shqipe në Diasporë

Ora 15:10 -16:00
• Trajnimet e mësuesve të diasporës / Drita Gjongecaj (SHBA)
• Si të punojmë me fantazinë e fëmijëve, duke bashkëpunuar me prindërit dhe profesionistët vendas, në arritjen e mësimit të gjuhës/ Anila Kadija (Angli)
• Kultivimi, organizimi i mësimit të gjuhës shqipe për brezat e ndryshme në Diasporë/ Teuta Tabaku (Turqi)
• Nxënësi, Prindi, Shoqëria dhe Shteti / Mustafë Krasniqi (Gjermani)
• Ku jemi ne, me mësimin e gjuhës shqipe në Itali / Dritan Mashi (Itali)
• Përvoja e shkollës shqipe “Alba Life” në USA në rritjen e cilësisë në mësimdhënie / Qemal Zylo (SHBA)
• Përvoja në mësimdhënie të shkollave shqipe në Greqi dhe Zvicër / Mimoza Bejkollari
• Mësimi i gjuhës shqipe sipas modelit C në Kroaci / Melita Oreshkoviç