Shkolla shqipe në Zvicër dëshmoi brenda një periudhe të shkurtër kohore, jo më shumë se një vit e gjysmë se aty ku punohet sukseset në mungojnë.  Filloi me punë nga data 18 Gusht 2019.  Dhe deri sot shkurt 2021 janë hapur 44 shkolla të hapura, me gjithësejt 678 nxënës.

Shkolla shqipe ka klasat e saj në 8 kantone, pritet që edhe në 5 kantone të tjera të fillojmë mësimin, edhe atë në Zürich, St. Gallen, Luzern, Waud, Schaffhausen, Solothurn, Grabünden dhe Bern. Vetëm në Kantonin e Cyrihut kemi numrin më të madh të shkollave dhe të nxënësve: 33 shkolla me 398 nxënës.

Në kuadër të shkollës shqipe në Zvicër janë të angazhuar  16 mësues aktivë: dhe si dhe presin të fillojnë punën edhe 7 mësues të tjerë.

Nxënësit e shkollave Shqipe në Uster, Rüti, Volketswil shkëlqyen me rastin programit të fundvitit në «TV Syri». Do t`i japim disa pamje: